Ihastu endiiviin

Endiivi (Cichorium endivia), lehtivihannes, todellinen herkkulöytö vihannestiskiltä. Samettisilkkiset, raikkaanrapeat ja makeat lehdet. Riittää kun poistat vain uloimmat lehdet ja palan kannasta. Luonto on pakannut tämän tiiviiksi ja helposti käytettäväksi.

 

endiivi

 

Irrota lehdet toisistaan, ja näihin lehtiveneisiin voit ladata vaikka avokadoa, katkarapuja, sinihomejuustoa ja muita herkkuja makusi mukaan. Kevyesti suolaa, pippuria, sitruunaa, oliiviöljyä…. Dippikastikkeet, salsat ja guocamolet saavat myös näillä kyytiä. Tai sitten nämä voi syödä ihan sellaisenaan. Kuten minulle kävi tänään 🙂

endiivilehdet3
Mielikuvitus rajana mitä kaikkea hyvää näihin voikaan ladata.

 

 

Endiiveistä saa myös lämpimän lisukkeen hauduttamalla.

Laita paistinpannuun hieman voita, paista endiivit molemmin puolin. Lisää pannulle sitruunaa, sokeria, suolaa, halutessani valkoviiniä. Laita kansi päälle ja hauduta reipas vartti. Maistuu erinomaisesti kalan kanssa.

endiivit pannussa
Haudutetut endiivit, kansi päälle ja vartin päästä valmista.

 

 

Huomenna menen hakemaan lisää endiivejä kaupasta, monta salaatti-ideaa mielessä! Niin, ja onhan nämä huipputerveellisiäkin.

 

Hyvää keskiviikkoa kaikille lukijoilleni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s