Päiväpressoa

Presso-pannuun hurahtamiseni jälkeen kahvimattini jouti komeroon.

Nyt pelkkä ajatus veden lurisuttamisesta kahvimatin hämäriä putkistoja pitkin tuntuu kalkkeutuneelta ja suodatinpaperin makuiselta ajatukselta.  Toki myönnetään, suodatinkahvissa porot ovat pussissa, pressossa joutuu näkemään hieman vaivaa ja käyttämään mielikuvitustaan pannunpohjalle jäävän sakkaliemen kanssa. Puhdas pannu, maku ratkaisee.

Pressossa kahvin aromit tulevat esiin runsaan täyteläisinä. Raikas, lähes kiehuva vesi kaadetaan suoraan kahvijauheen päälle, kevyt sekoitus, annetaan seisoa nelisen minuuttia ja painetaan presssopannun siivilällä pohjaan. Vielä kun odotat minuutin kahvin asettumista niin loputkin sakat ovat rauhoittuneet pannun pohjalle.

Kahvi on valmista nautittavaksi!

 

pressopannut

DSCN8866 – kopio.JPG

 

pressoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s